начало,  начало,  Новини

Феерия от коледен дух на училищното тържество

Невероятно коледно настроение създаде празничното тържество на учениците от ОУ „Христо Ботев“, с. Божурица.

На сцената на НЧ „Васил Левски 1911“ коледният дух завладя публиката – ученици, учители и родители. Както повелява традицията, първи нарекоха за здраве и берекет коледарите.

В истински спектакъл се превърна подготвената от учениците от начален курс програма. Песни и стихчета зарадваха майки и бащи, баби и дядовци.

„Коледа е празникът на чудесата, а вдъхновени от добротата можем да зарадваме най-близките си като им направим специален жест, като им отделим повече време, като ги накараме да се усмихнат, да се почувстват значими и обичани, като помогнем на хора в нужда, като бъдем съпричастни и разбиращи“, бе посланието на празника.

Затова участниците от клуб „Словесно изкуство“ с ръководител Ралица Петрова представиха мюзикъла „Приказки за добротата“. В него учениците се превъплатиха в приказни герои – Малката кибритопродавачка, Снежанка, седемте джуджета и злата кралица. А всички разбраха едно: доброто винаги побеждава.

В навечерието на най-светлите християнски празници бе награден Мирослав Милчев и целият втори клас с ръководител госпожа Росица Ненчева за международния си успех в конкурса „Зелена планета“. Наградата връчи директорът на училището Мирена Георгиева.

След като учениците от начален курс завладяха присъстващите с танцувалните си умения, дойде най-дългоочакваният момент. Дядо Коледа раздаде подаръци на малки и големи, а Снежанка достойно му асистираше.

Преди да започне забавната томбола, която сложи край на тържеството, учениците от 5 клас изпълниха песента „Рап рецепта“.