начало,  начало,  Новини

С открити уроци отбелязахме Световната седмица на предприемачеството

С открити уроци по класове бе отбелязана тази година Световната седмица на предприемачеството в ОУ „Христо Ботев“, с. Божурица. С общо представяне пред родители и гости отчетоха инициативата на „Джуниър Ачийвмънт“ учениците от първи и трети клас и техните класни ръководители – Таня Иванова и Росица Ненчева. Темата, по която се представиха отлично, бе „Професии в семейството. Нужди и желания“. Третокласниците показаха по интересен и забавен начин – чрез игри, басня за времето и песен за доброто, какво са усвоили в трите години, в които изучават предмета Бизнес и предприемачество.

Второкласниците също се представиха блестящо. Пред директора на училището г-жа Мирена Георгиева и родители, чрез игри, те се ориентираха в различните професии. Темата на техния открит урок също бе „Професии в семейството“. Класният ръководител на 2 клас – г-жа Силвия Димитрова, постави оценка отличен на всички за положеното старание и показаните знания.

Върху „Един нов бизнес“ работиха учениците от пети клас, под ръководството на г-жа Галя Илиева. „Тази година седмицата е посветена на екологията и затова и нашият урок беше свързан с опазването на околната среда. В началото, чрез разместване на букви в думите, си припомнихме основните природни компоненти.

С помощта на играта на асоциации показахме как човек оказва вредно влияние върху околната среда. Като истински предприемачи записахме върху зелени листи идеи за опазване на природата. Показахме, че можем да работим отлично в екип, което е много важно за развитието ни занапред“, сподели тя.

По време на открития урок по Бизнес и предприемачество в шести клас учениците имаха амбициозната задача да разсъждават по темата „Моята страна след 50 години“.