начало,  начало,  Новини

Базар, математическо състезание и първи брой на „Междучасие“ за групите по проект „Ботевци в действие“

С Коледен училищен базар, участие в математическо състезание и първи брой на вестник „Междучасие“ приключи 2019 г. за трите групи за извънкласни дейности по проект „Ботевци в действие“ към ЦОИДУЕМ.

Уникални ръчно изработени тематични сувенири представиха на Коледния училищен базар участниците в група за извънкласни дейности „Творителница“ с ръководител Ралица Георгиева. Учениците от 5, 6 и 7 клас измайсториха прекрасни празнични картички, разнообразни украси, предмети от бита от всякакви материали. Затова не липсваха и купувачи. С базара приключи за 2019 г. работата на групата, която е част от проекта към ЦОИДУЕМ – „Ботевци в действие“.

Успешно приключиха годината и децата от групата „Умници – математици“ с ръководител Росица Ненчева. Учениците от трети клас се представиха много добре на Коледното математическо състезание, като обещаха през Новата година да се трудят още по-упорито и да завоюват нови успехи.

Третата група по проекта – „Медийни текстове в обучението по БЕЛ. Издаване на училищен вестник“ с ръководител Ралица Петрова приключи работата си по първия брой на вестник „Междучасие“. На младите журналисти им предстои още повече работа и по-големи предизвикателства при подготвяне на втория брой.

Трите групи по проекта „Ботевци в действие“ продължават работа и през 2020 г.